Mariekes Lievelingsrecept voor het Lekkerste Steak Tartaar Broodje.
Ingrediënten:
200 g rauwe biefstuk, fijngehakt
2 el mayonaise
1 sjalot, fijngehakt
1 tl Worcestersaus
Tabasco naar smaak
1 el fijngehakte bladpeterselie
2 eetlepels fijngehakte kappertjes
2 fijngehakte augurken
2 brioche broodjes
Boter
2 little gem sla bladeren
2 eieren
Zout en peper naar smaak
Tuinkers of sprouts om te garneren
Instructies:
Meng de biefstuk, mayonaise, sjalot, Worcestersaus, Tabasco, bladpeterselie, kappertjes, augurken en zout en peper naar smaak in een kom.
Smeer de brioche broodjes in met boter en rooster ze in een grillpan of in een toaster. Smeer elk broodje na het roosteren met een beetje mayonaise.
Leg op elk broodje blaadjes little gem sla en een schep steak tartaar.
Kook de eieren naar keuze (bijvoorbeeld zacht gekookt), laat ze afkoelen en snijd ze doormidden. Leg ze op de steak tartaar.
Garneren met tuinkers of sprouts en serveer direct. Enjoy!
コメント